Trainingen

De trainingen gaan door in de Sporthal "Veldmeers" te Laarne in de polyvalente zaal

Er is telkens les op dinsdag en vrijdag in drie groepen op basis van de leeftijd: U11, van 7 tot 10 jaar; U15, van 11 tot 14 jaar; en U18+, vanaf 15 jaar en ouder.

Dinsdag & vrijdag:

  • Groep U11: 18:30u - 19:30u
  • Groep U15: 19:30u - 20:30u
  • Groep U18+: 20:30u - 21:30u

De indeling is op basis van de leeftijd en hangt niet af van de graad: iemand van 13 jaar die wil starten met judo begint dus gewoon in groep U15.

Het seizoen start op 1 september en loopt tot eind juni.

Nog vragen over de lessen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Onze judo trainers

Onze Waarden

Ook als kleinere judoclub streven wij ernaar om kwaliteitsvolle lessen te geven en onze werking steeds te verbeteren. Elk jaar organiseert Judo Vlaanderen het Jeugdjudofonds. Dit fonds stelt eisen in verband met de werking, lessen en administratie van de clubs en beloont de clubs die hieraan voldoen. Dit jaar hebben wij opnieuw het bronzen label behaald.

Judo is meer dan een sport, het is een levenswijze. Omdat wij belang hechten aan de filosofie die met judo verbonden is sommen wij hieronder kort onze belangrijkste clubwaarden op:

Onze judo trainers

Respect

Respect voor iedereen: de mede judoka's, lesgevers, ouders,...

Discipline

Wie een doel wil behalen heeft discipline nodig, met als belangrijkste vorm: zelfdiscipline.

Vriendschap

Iedereen wordt aanvaard, ongeacht afkomst, geaardheid, gender,... We vormen samen een team.

Moed

Judoka's moeten hun angsten leren overwinnen om klaar te zijn voor uitdagingen in het leven.

Examens

Er worden twee maal per seizoen examens georganiseerd. Deelname aan de examens is afhankelijk van het aantal gevolgde lessen en de leeftijd van de judoka. Bij jonge judoka's, groep U11 en U15, gebeurt de graadverhoging door middel van het behalen van streepjes op de gordel. Wanneer de judoka 5 streepjes heeft kan er naar een volgende graad overgegaan worden. In de groep U18+ gebeurt de graadverhoging enkel met gordels. Judoka's worden beoordeeld op basis van de gekende technieken, principes in het judo en op het toepassen van de filosofie van het judo. De eindtermen voor elke graad zijn vastgelegd door Judo Vlaanderen en kunnen teruggevonden worden in onderstaande documenten:

Wedstrijden

Twee medailles op het Belgisch kampioenschap junioren!

Henri en Arthur Temmerman hebben opnieuw fantastisch gekampt en veroverden beiden een medialle op het Belgisch kampioenschap junioren:

  • U18 +90kg Henri Temmerman: 2de plaats
  • U21 +100kg Arthur Temmerman: 3de plaats

Henri en Arthur geselecteerd voor het BK junioren

Drie van onze judoka's waren geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap voor junioren. 9 februari was het zover. Simon Van de Velde heeft goed gekampt maar grijpte net naast de derde plaats. Henri en Arthur Temmerman hebben weer een medaille kunnen veroveren:

  • U18 +90kg Henri Temmerman: 2de plaats
  • U21 +100kg Arthur Temmerman: 1ste plaats

Beide Judoka's zijn geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap junioren op 16 februari te Antwerpen.

Mooie start van de kampioenschappen, 3 medialles op PK junioren

Op het 2 februari ging het Procinciaal kampioenschap voor de jeugd opnieuw door in Aalter. Drie van onze judoka's hebben deelgenomen aan het kampioenschap en met mooie resultaten:

  • U18 +90kg Henri Temmerman: 1ste plaats
  • U21 -73kg Simon Van de Velde 2de plaats
  • U21 +100kg Arthur Temmerman: 1ste plaats

Lesgevers

Generic placeholder image

Erik

Hoofdtrainer

Trainer A
Oprichter van judoclub Hokkaido Lochristi.

Wim

Jorick

Lesgever

Sinds 1996 als beginnend judoka aangesloten bij Kano Kwai Laarne. In 2010 het attest "Aspirant-initiator judo" verworven. Eerste dan sinds maart 2012. Diploma Initiator judo november 2014

Wim

Wim

Lesgever

Gestart met judo in 1998 bij JC Kano Kwai Laarne. In 2010 het attest "Aspirant-initiator" behaald en sindsdien assistent-lesgever bij de club. Eerste dan sinds maart 2012.

cesar

Cesar

In memoriam

1945 - 2016